Volgende concert

Za. 16 dec. aanvang 19:00 Sing Along en/of het kerstconcert om 20:15

Which is the son of…….

Het perfecte kerstconcert: stil staan en genieten van de meditatieve klanken van o.a. Pärt en Whitacre, kerstklassiekers op het orgel en samen prachtige kerstliederen zingen.

Kom naar een prachtige avond vol winterse muziek. Het Kamerkoor van Toonkunst Rotterdam onder leiding van Maria van Nieukerken brengt u in vervoering door prachtige samenzang. Met de indrukwekkende klanken van Which was the Son of van de Estse componist Arvo Pärt. De tekst van deze compositie bestaat uit een opsomming van de namen van de voorouders van Jezus (naar Lucas 3: 23-28). Pärt componeerde dit lied in opdracht van de stad Reykjavik. De tekst was bedoeld als een knipoog naar de achternamen van de IJslanders.

Ook zingt het koor het meesterwerk van de Amerikaanse componist Eric Whitacre: Sainte-Chapelle. Deze compositie was speciaal geschreven voor het 40-jarige bestaan van de Tallis Scholars. Sainte-Chapelle ademt de sfeer uit van het werk van Thomas Tallis, een Engelse 16e-eeuwse componist. Whitacre liet zich bij het componeren van dit stuk inspireren door de tekst ‘Sanctus, sanctus’ aan de buitenkant van de Sagrada Familia in Barcelona. Het lied vertelt het verhaal van een jong meisje dat bij binnenkomst van de Sainte-Chapelle in Parijs de engelen die op de gebrandschilderde ramen zijn afgebeeld, hoort zingen.

Orgel

Naast koorzang schittert organist Wouter van der Wilt met solostukken, de Kerstsuite van Bram Beekman en Johannes Brahms’ “Es ist ein Ros entsprungen”.

Kerst Sing Along

Voorafgaand aan het concert is er een Kerst Sing Along. Zing voorafgaand aan het concert samen met ons een paar liederen, die u tijdens het concert ook mag meezingen. De vorige Sing Along was een groot succes bij onze bezoekers en iedereen is welkom, mis dit niet! De Sing Along is gratis, maar wel met het toegangskaartje voor het kerstconcert.
Let op: de Kerst Sing Along start al om 19.00 uur! 

Koor
Toonkunst Rotterdam

Dirigent
Maria van Nieukerken

Begeleiding
Orgel – Wouter van der Wilt

Tekst overgenomen van de website van Toonkunst.

Voor kaartverkoop ga naar:
https://www.toonkunst.nl/volgendeconcert?concert=20231216201518
en kijk onder volgende concerten.

Wilt u een week van tevoren een email ontvangen over een komend concert? Stuur dan uw e-mailadres naar info@orgelconcertenhoflaankerk.nl. U kunt zich daar ook weer afmelden.

 

————— orgelconcerten Hoflaankerk ——————-