Volgende concert

ELLINGTON AND BEYOND OP ORGEL & SAXOFOON

Op zaterdag 28 april 2018 16:00

Sinds een viertal jaren vormen saxofonist Ruud Bergamin en kerkorganist Jan Hendrik van de Kamp een duo, met als belangrijkste onderdeel een repertoire dat is opgebouwd uit jazzcomposities. In het project voor 2018 wordt de centrale plaats ingenomen door werken van Duke Ellington, in arrangementen van Ruud Bergamin, afgewisseld met werk van enkele andere jazzcomponisten en een klassiek solowerk voor orgel.

De laatste jaren gaf het duo concerten in onder meer: de Laurenskerk (Rotterdam), de Catharijnekerk (Brielle); de Hoflaankerk (Rotterdam), De Nieuwe en de Oude Kerk (Delft), de Schotse kerk (Rotterdam), de Grote Kerk (Schiedam).

Ruud Bergamin (links) en Jan Hendrik van de Kamp

Jan Hendrik van de Kamp studeerde kerkorgel en oude muziek aan de conservatoria van Tilburg en Utrecht. Hij is vaste organist van The Scotch Church (Rotterdam) en dirigeert koren. Hij treedt als organist ook op diverse andere locaties op.

Ruud Bergamin is saxofonist, dirigent, arrangeur/componist, saxofoondocent, workshopleider en jazz-educator. Hij studeerde begin jaren 1980 aan het Rotterdams Conservatorium schoolmuziek en nam deel aan vele projecten. Hij leidt jazzworkshops, dirigeert big bands, geeft lezingen over jazzonderwerpen en treedt op met vele musici en formaties, waaronder Cruise Control, The Rotterdam Jazz Lab en TangoZZs&More.

www.ruudbergamin.com  / https://www.facebook.com/ruud.bergamin.3

Aanvang 16:00.
Toegang vrij, collecte na afloop.
Koffie en thee verkrijgbaar.

Adres: Oudedijk 2, ingang Hoflaan, Rotterdam-Kralingen.
Openbaar vervoer: klik hier.

——————————————- van harte welkom ———————————————-